tisdag 15 oktober 2013

Pizzasallad.

Här kommer ett enkelt recept på pizzasallad som jag använder ofta för denna sallad passar till de flesta andra maträtter också och den håller sig jättebra i kylen och då slipper man stå och hacka sallad varje dag.

Ingredienser

Vitkål (ca ett halvt huvud)
Paprika (om man vill, ej ett måste)
0,75 dl Matolja
0,75 dl Äppelcidervinäger
2 Suketter eller lite socker
Salt
Grovmalen svartpeppar
Oregano

Gör så här

Strimla vitkål antingen med en osthyvel eller med matberedare. 
Hacka eventuell paprika.
Varva strimlad vitkål i en skål med paprika, salt, peppar och oregano.
Koka upp olja tillsammans med äppelcidervinäger och suketterna och häll sedan den varma blandningen över vitkålen. 
Låt stå kallt i kylen över natten sen är salladen klar att ätas.

Om man vill kan man riva i en morot också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar