Ingredienser
1 kg Västeråsgurka1 grön paprika
1 röd paprika
2 stora gula lökar
1 krm Natriumbensoat
Ättikslag
2,5 dl Ättiksprit 12%2 dl strösocker
0,5 msk salt
2 msk gula senapsfrön
Gör så här
Hacka löken och paprikorna fint och lägg i en kastrull.Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
Slå bort vattnet.
Hacka gurkan fint och blanda ner den i den avrunna lök och paprikaröran.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret har lösts upp helt.
Häll lagen över grönsakerna och låt alltsammans koka i 20 minuter.
Ta upp lite bostongurka och blanda i Natriumbensoaten och rör sedan ner det i kastrullen med bostongurkan igen.
Voila Bostongurkan är klar!!!
Häll den i varma och rena burkar.
Förvara i kylskåp.

![]() |
Blev en halv stor burk till förutom dessa, så det blev m a o riktigt mycket bostongurka av detta recept. |
Hejsan!
SvaraRaderaJag bor i vårt kära grannland Norge och här finns tyvärr inte Felix Bostongurka, utan snarare mildare varianter som inte alls är speciellt goda. så nu tänker jag att jag måste göra min egen bostongurka, hur tycker du att denna står sig mot Felix bostongurka?
Mvh
Bostongurkan ��
Ursäkta att jag inte svarat tidigare. Jag tycker att den påminner mycket om Felix Bostongurka i smaken men den blir lite blötare och inte lika grön. Numer köper vi aldrig färdig utan gör denna i stället. Helt klart värt besväret att göra sin egen. Lycka till!!
RaderaJag måste säga att denna bostongurka är grymt god!
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaJag vill bara tacka för att du delat med dig av världens godaste bostongurka, kommer aldrig mer köpa färdig.... Och så rolig att göra på hemmaodlade gurkor, 5 stjärnor från mig.... Mvh Åsa
SvaraRaderaVad roligt att du gillade receptet.
SvaraRadera//Anna.
Harry gjort
SvaraRaderaHar gjort efter detta recept i flera år! Alla älskar den👍👍👍
SvaraRaderaFantastiskt gott tack för att du dela med dig 😋❤️
SvaraRadera