Ingredienser till 5 bakelser
15 skivor formfranska1½ dl vispgrädde
3 msk majonnäs
3 msk kaviar
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
krossade ostkrokar
ruccolasallad
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 300g)
ca 100 g skalade räkor
1 citron
ca 2 msk rom/ röd kaviar
dillvippor till garnering.
- Ta ut rundlar av brödet, jag använde ett glas med diameter på 6cm som mall.
- Fyllningen: Vispa grädden ganska fast och rör ner majonnäs, kaviar, rom, hackade räkor, hackade kräftstjärtar, dill och gräslök. OBS spara kräftstjärtar och räkor till dekoration på bakelserna.
- Bred fyllningen på brödskivorna och lägg ihop dem 3 och 3. Bred sen fyllningen runt kanten och försök få det så jämnt som möjligt.
- Rulla kanten försiktigt i finkrossade ostkrokar. ( De krossas lättast i en fryspåse som man knyter ihop och rullar brödkaveln över.)
- Bred sedan försiktigt mer fyllning på toppen av bakelsen.
- Plasta över bakelserna och låt de stå till nästa dag.
- Garnera bakelserna med kräftstjärtar/ räkor, dillvippor och citronskivor.
- Servera bakelserna på en bädd av ruccola.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar