lördag 13 juni 2015

Het kycklinglängd

Nu ska ni få ett recept som är allt annat än nytt, jag fick det av en kollega för mer än 20 år sedan. 20 år!!! helt galet vad tiden år fort men vad gör väl det bara man har det bra och lever livet. Detta recept är en klar favorit hos oss man skulle ju kunna säga att det blivit en klassiker med så många år på nacken :) och det kommer att tillagas många gånger under de nästkommande 20 åren också det lovar jag.

Recept till 4 personer

1 rulle färsk smördeg eller 4 plattor frusen.
1 gul lök
1 stor grön paprika
1 Grillad kyckling, benad och hackad i mindre bitar.
1 stor burk champinjoner (kom ihåg att spara spadet)
1 hönsbuljongtärning
4 msk margarin
4 msk vetemjöl
3 dl vatten tillsammans med champinjonspadet.
2 äggulor
1 dl grädde
Tabasco så mycket man vill ha men bara lite åt gången och smaka av ofta!! 

Gör så här

  • Rulla ut smördegen på en plåt (färsk) eller tina och kavla ut de frysta plattorna, vik upp kanterna ca 1 cm runt om.
  • Ansa och hacka lök och paprika.
  • Fräs lök, paprika och champinjonerna i margarinet tills de är mjuka.
  • Strö över vetemjölet och rör om.
  • Lös upp buljongtärningen i vätskan (vatten+ champinjonspad) och späd med den.
  • Låt koka ett par minuter under omrörning. 
  • Tillsätt den hackade grillade kycklingen.
  • Rör ihop grädde och äggulorna och tillsätt till stuvningen och låt den stå en stund utan att koka något mer.
  • Smaka av med Tabasco lite åt gången, OBS det går fort att det blir för starkt.
  • Fördela stuvningen på smördegen och grädda sedan i 225 grader tills rätten fått fin färg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar