lördag 31 december 2016

Min sammanfattning av 2016

Nu är det hög tid att sammanfatta det gångna året med en egen variant av årskrönika, i år precis som förra året använder jag av en mall som jag hittade på Underbara Claras blogg.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 
I år sprang jag för första gången Tjejmilen och det på en tid som jag är mer än nöjd med (under 60 minuter) och sedan, vilken fantastiskt trevlig helg det blev i samband med tävlingen, mycket shopping, god mat och massor av skratt tillsammans med systeryster och Carina. Tack än en gång brudar för en trevlig helg och massor av trevliga minnen!!
Genomdrev du någon stor förändring?
För att överhuvud taget kunna springa Tjejmilen var jag tvungen att gå ner en massa i vikt så min resa mot ett mycket "lättare" liv började i mitten av januari 2016 med viktväktarna och avslutades 16 kg lättare redan den 11 april. Med på denna viktresa var även maken, dottern och systeryster, varje måndag åkte vi "Fläskexpressen" till stan för invägning och det gav verkligen resultat, wow så duktiga vi har varit!!
Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 
Det finns många fina minnen från året som gått, sonens studentbal, studenten, midsommarafton i stugan, julafton tillsammans med hela familjen, Tjejmilen, Londonresan osv så något speciellt datum kan jag inte sortera ut.
Vilka resor gjorde du? 
I år blev det tyvärr ingen längre resa men vi hann i alla fall med en weekend i London som absolut gav mersmak till ytterligare en resa dit. Vi hade toppenmysigt och hann se en hel del platser men långt i från allt vi ville.
Dessutom blev det också en Sverige- semester med besök på bland annat Power Big Meet i Västerås, Eskilstuna, Stockholm och Sundsvall. Vi följde solen och lyckades med bragden att ha fyra veckors semester med bara tre dagar som hade dåligt väder, det har aldrig tidigare hänt!!
Vi har även under året lyckats ta oss en weekend i Umeå med både hotellbesök och teater, superkul var det.
Bästa köpet? 
Bästa köp, nåja det återstår att se men, jag köpte i alla fall sent i höst en husvagn som vi bara har hunnit använda i två nätter innan den fick gå i vintervila men som jag hoppas att vi hinner använda mer i vår och sommar. Ser verkligen fram emot att besöka en massa fina platser med den och jag hoppas att vi kommer att tycka att det är roligt med camping. Vi har ju alltid bott på hotell då vi varit ute och rest tidigare så camping med egen husvagn blir något helt nytt för oss.
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Många saker har gjort mig glad under året men i topp ligger absolut min nya tjänst som biträdande butikschef.
Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?  
Jag hoppas på att 2017 bjuder på fler resor både långa och korta för det är ju så himla roligt att se nya platser och uppleva nya saker.
Vad önskar du att du gjort mer? 
Jag önskar att jag hade varit duktigare på att bjuda hem nära och kära på spontana middagar och trevliga sammankomster, det är absolut något jag ska ta tag i under 2017.
Vad önskar du att du gjort mindre? 
Jag önskar att jag hade oroat mig mindre för sådant jag inte kan påverka.
Favoritprogram på TV?  
Smaken är oförändrad och jag älskar och uppskattar fortfarande att se på sport av olika slag som hockey, skidskytte och friidrott men även Morden i Midsommer och Gåsmamman är riktigt bra program som återfinns högt upp på min topplista.
Bästa boken du läste i år?  
Har faktiskt inte läste en endaste riktig bok i år men däremot lyssnat på en massa ljudböcker och just nu är det faktiskt Hammarbyserien som är min favorit.
Vad var din största framgång på jobbet 2016? 
Måste ju vara att jag fick tjänsten som biträdande butikschef.
Största framgång på det privata planet?
Största framgång, det jag kommer att tänka på är att jag och maken har så roligt tillsammans, vi har mer tid nu när barnen är stora att hitta på och åka iväg på olika saker. Givetvis vill vi ju också vara med barnen men de har ju egna liv att leva och saker att uppleva utan sina päron :)
Största misstaget? 
Jag återbrukar förra årets svar på denna fråga för det är högst aktuellt även i år tyvärr. Största misstaget/ misstagen är väl att jag alltid försöker fixa allt själv och inte ber om hjälp, har verkligen jättesvårt för att be någon om hjälp, varför vet jag inte, måste bli bättre på det.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror faktiskt att det inte varit någon större skillnad i år jämfört med i fjol fram tills nu då detta år har avslutats med stor sorg, en fantastisk snäll, glad och trevlig person har lämnat oss alldeles för tidigt och himlen har fått ytterligare en fin ängel, vila i frid bästa Catrin du fattas mig massor!!
Vad spenderade du mest pengar på? 
Vi bygger just nu ett stort garage som slukar pengar men det visste vi ju redan innan vi påbörjade projektet och allt flyter faktiskt trots detta enligt plan. Men om det gäller prylar så måste ju svaret på denna fråga bli husvagnen, årets dyraste leksak 2016 :)
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?  
Jag firade min födelsedag på ett så vardagligt och tråkigt sätt som i stort sett alla andra vanliga veckodagar, jag jobbade nämligen så något firande den dagen var det verkligen inte tal om.  
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre oro och krig i världen och friskare anhöriga hade absolut gjort året bättre.
Vad fick dig att må bra?
Harmoni i familjen, bättre kost och motion, trevliga resor och upplevelser.
Vem saknade du?  
Jag har under året saknat en massa personer som inte längre finns här hos oss, de kommer alltid att finnas i mitt hjärta, jag skulle onekligen vilja prata med dem igen och jag önskar att man kunde ringa till himlen.
Mest stolt över? 
Mest stolt är jag över min viktresa och att jag fixade Tjejmilen så bra, jag fick ett helt nytt liv då jag orkar mer nu än tidigare.
Högsta önskan just nu? 
Min högsta önskan just nu är att det går bra för min svärmor i hennes resa mot ett friskare liv, jag håller tummar och tår för att det inte ska bli så jobbigt denna gång, Fuck Cancer!!! Jag hoppas också att de andra runt omkring mig ska få må bra 2017.
Dessutom kan ju ingen människa låta bli att önska att oron i världen med allt hat och krig upphör. Det är rent ut sagt skamligt att det år 2016 är fler människor på flykt i världen än någon gång tidigare i historien och att dessa flyende människor dessutom skall möta hat och fientlighet när de söker skydd är ju ännu mer fruktansvärt. Skärpning!!! 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Nästa år ska jag ta mig an utmaningen som vi har på jobbet, vi ska nämligen utföra vår egen "klassiker", det kommer att bli tufft då jag inte en enda gång har stått på löparskidor sedan jag gick högstadiet. Jag är rent ut sagt skräckslagen av bara tanken på att åka i en nerförsbacke men jag tänker inte låta det stå i min väg, jag ska klara det!!!
Jag tänker också ta hand om mig själv bättre, göra det som jag mår bra av, fortsätta som viktväktare samt göra en massa roliga saker tillsammans med nära och kära.
Här även planer som om de omsätts till verklighet kommer att innebära nya utmaningar men mer om detta kan jag inte berätta just nu.

Tänk jag fick ihop en liten årskrönika igen, nu vill jag avsluta med att önska er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas ni återkommer till min blogg nästa år igen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar