torsdag 12 mars 2015

Pizzalimpa!

Idag skall jag prova ett recept som jag tror kommer att falla min pizzaälskande son i smaken nämligen pizzalimpa. Receptet har jag hittat HÄR men i vanlig ordning kan jag inte riktigt följa ett recept till punkt och pricka så här kommer min variant av det.

Ingredienser till två "limpor"

Deg
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 msk matolja
8-10 dl vetemjöl
Tomatsås
Tomatpuré
Torkad oregano
Vitlökspulver
Fyllning
ca 200 g rökt strimlad skinka
ca 200 g hackade champinjoner
ca 300 g riven ost

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
3. Bred ut tomatsåsen på degplattorna.
4. Strö ut skinka, ost och champinjoner på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Lägg längderna i limpformar, ca 1 ½ liter, klädda med bakplåtspapper. Tryck ihop dem lite lätt om de är längre än formen. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla dem med vatten och strö över lite oregano.
7. Grädda limporna längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt dem svalna i formarna.






Limporna var egentligen tänkta att ätas i skivor som mellanmål till sonen men han ville hellre ha dem till middag så vi delade på en och åt den som en Calzone, riktigt gott var det!!!!
Den blev jättegod också som den skulle serveras, i skivor. Receptet kan varmt rekommenderas och kommer att göras många fler gånger hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar