söndag 8 juni 2014

Ögongodis delux!!!!!

Dagens lilla utflykt gick till handelsträdgården och där finns det verkligen hur mycket som helst man vill ha både vad gäller växter men också trädgårdsprydnader och inredning. Önskar att jag hade haft en mycket fetare plånbok än vad jag har då hade jag handlat massor men nu fick det bli fönstershopping för mig i stället :)
Måste ju i ärlighetens namn erkänna att jag, som den sanna shoppare jag är, inte kunde låta bli att handlade lite gran men det blev dock bara plantor denna gång :) För det börjar ju vara hög tid att fylla växthuset och eftersom jag inte har satt ett endaste litet frö i år så var ett besök på handelsträdgården ett måste om vi ska kunna odla våra egna grönsaker i sommar också.  
Här kommer lite ögongodis och inspiration.
Superfina rostiga lyktor att ha i rabatten, gissar att de lyser riktigt vackert en mörk sommarkväll.
Grymma dörrar som genast hamnade längst upp på min önskelista.
Riktigt fina glasflaskor och om jag inte minns riktigt galet tror jag minsann att jag har något liknande i mina gömmor, måste alltså ut i uthuset och leta, men det får bli en annan dag.
Dessa barstolar skulle absolut få bo hos mig och någon känner att de vill köpa dem till mig!!!
Årets upplaga av entréblommor, men snälla ni ignorera ogräset mellan plattorna för det skall naturligtvis rensas bort.
Gurka
Paprika
Busktomat
Aubergine

Köpte även två olika kryddplantor som jag aldrig tidigare hört talas om nämligen Kanelbasilika och Lakritstagetes, ska bli mycket spännande att se hur de kommer att klara sig hos mig :)

1 kommentar:

  1. Jag älskar att strosa omkring på Handelsträdgården. Jag gillar även Rydlinge, Blomsterlandet och Tjärns trädgård, men Handelsträdgården har en så härlig mix av allt möjligt, och grejerna där känns inte massproducerade. Kan bli dyrt om man inte lägger band på sig själv.
    Ska dit på tisdag och se om de bla har gul squash. Lakritstagetes lät ju kul, kanske prövar det?
    Lycka till med odlandet, må sol och regn vara med dig :)

    SvaraRadera