onsdag 27 november 2013

Lax i ädelostsås och pressad potatis.

Här mina vänner ska ni få ett superenkelt recept på en kanongod laxrätt som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser till 4 portioner

4 bitar skinnfri lax
140 g Kvibille gräddädelost
1 köttbuljongtärning
2,5 dl crème fraiche
en liten skvätt mjölk eller grädde
Potatis och sallad

Gör så här

Smält ädelosten tillsammans med en buljongtärning, när allt är smält tillsätt crème fraichen och koka upp. 
Späd såsen men en liten skvätt grädde eller mjölk och smaka av den om den är tillräckligt salt. 
Om såsen behöver mer sälta tillsätt mer buljongtärning.

Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och häll såsen över.
Tillaga laxen i ugnen på 225 grader i ca 15- 20 minuter.

Till laxen serverar jag pressad potatis, en god sallad och med fördel en riktigt god öl :)

Smaklig måltid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar