söndag 31 december 2017

Min sammanfattning av 2017

För tredje året i rad ska jag försöka sammanfatta det gångna året i en liten personlig årskrönika. Jag använder mig av frågor från Underbara Claras blogg som jag tycker passar mig bra.
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? 
Vi genomförde på jobbet en liten "klassiker" under året och ett av delmomenten var att promenera två mil vilket jag och en kollega tillsammans med två vänner genomförde en kylslagen lördag i maj. Vi promenerade från Bureå till Skellefteå och firade denna bedrift med ett trevligt restaurangbesök på kvällen. I "klassikern ingick också att cykla fyra mil vilket jag inte heller gjort tidigare så det var helt klart två stora utmaningar för mig och jag är så nöjd över att jag fixade det.
Genomdrev du någon stor förändring?
Livet har lunkat på helt normalt och några större förändringar har jag faktiskt inte gjort detta år.
Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 
Jag kommer alltid att minnas 7 april då vi var i Sundsvall och såg Henrik Schyfferts standup- show "Var inte rädda" samma dag som terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm hade inträffat och jag kan säga att jag är så imponerad över att han genomförde showen trots att han var märkbart tagen av allvaret och inte visste hur det gått för nära och kära. Han började med att frågade oss, publiken, om det kändes okej för oss att göra den här showen trots det som hänt och när vi svarade ja påbörjade han sitt uppträdande men tog bort delar som inte passade en dag som denna, det blev en helt klart annorlunda och tänkvärd show trots allt. Tack för att du genomförde showen Henrik!
Vilka resor gjorde du? 
I år har vårt resande mest varit koncentrerat till husvagnslivet och vi har besökt en rad trevliga ställen som Stockholm där vi bland annat kollade in Pride Paraden, Dalarna där vi såg Jill Johnsson uppträda på makalösa Dalhalla och vi hade också så tur att samtidigt var det Classic Car Week så vi kunde kolla in en massa fina bilar när vi ändå var på plats. Det blev även en tur till Tierp för att titta på Dragracing vilket var grymt länge sedan sist och jättetrevligt med kalasväder och grymt mysig camping. 
Bästa köpet? 
Årets bästa inköp måste vara min nya Icebug-skor som jag fått massor av användning av då temperaturen har varierat kraftigt i vinter vilket inneburit isigt före nästan hela tiden.
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Något som gjort mig glad under året är att mamma har mått så bra under året och att jag och maken kunnat göra så många trevliga utflykter med husvagnen. Dessutom hade jag i sommar förmånen att träffa en barndomsvän för första gången på 20 år, som var hemma från USA och hälsade på sin gamla mormor, som tyvärr inte längre finns med oss, vila i frid Asta. Det får helt enkelt inte dröja 20 år tills nästa gång vi ses!!
Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?  
Jag hoppas på att jag 2018 kommer att motionera mer än 2017 för jag vet att jag mår bättre av det samt att vi kommer att ta oss ännu mer tid att resa bort och göra roliga saker nu när garagebygget är klart. Dessutom hoppas jag på en mycket varmare och soligare sommar än den vi hade 2017.
Vad önskar du att du gjort mer? 
Jag önskar att jag hade varit duktigare med min träning och tänkt mer på vad jag stoppat i mig och gjort fler roliga saker för det kan man ju inte få för mycket av.
Vad önskar du att du gjort mindre? 
Jag önskar att jag hade oroat mig mindre för sådant jag inte kan påverka.
Favoritprogram på TV?  
På årets topplista gällande favoritprogram på tv återfinns Modus, sport av de flesta slag, Morden i Midsommer, Ernst och givetvis Mandelmans gård.
Bästa boken du läste i år?  
Har helt övergivit det traditionella bokläsandet i år till förmån för ljudböcker men jag har lyssnat på en hel massa bra och bästa ljudboken för året var Lisa Bjurwalds "Ta min hand" en mycket ryslig historia som jag varmt kan rekommendera.
Vad var din största framgång på jobbet 2017? 
Kan inte komma på någon större framgång  jag gjort på jobbet under året men jag måste säga att jag har lika kul nu som jag hade för ett år sedan och det får räknas som min framgång.
Största framgång på det privata planet?
Årets största framgång privat måste ju vara att vi slutfört bygget av garaget och fortfarande efter allt arbete är gifta :)
Största misstaget? 
Största misstaget/ misstagen är väl att jag alltid försöker fixa allt själv och inte ber om hjälp, har verkligen jättesvårt för att be någon om hjälp, varför vet jag inte, måste bli bättre på det.
Vad spenderade du mest pengar på? 
Garaget!!
Vad gjorde du på din födelsedag 2017?  
Jag firade min födelsedag hemma med familjen.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre oro i världen, friskare anhöriga hade verkligen gjort mitt år ännu bättre. 
Vad fick dig att må bra?
Harmoni i familjen, roligt på jobbet och husvagnslivet har fått mig att må bra i år. 
Vem saknade du?
Det finns en hel del personer jag saknat under året och som jag önskar man kunde ringa till i himlen men det är ju en del av livet och det kommer ju att bli fler ju längre tiden går men jag tycker det är fint att de finns i våra tankar trots att de inte är kvar hos oss.
Mest stolt över? 
Mest stolt är jag över mina fina ungar som är helt fantastiska!!
Högsta önskan just nu? 
Min högsta önskan just nu är att mina nära och kära ska få må bra och vara lyckliga.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Nästa år tänker jag träna mer, ta hand om mig själv bättre samt ha roligare. Vilket låter som ett riktigt nyårslöfte eller hur??!!
Gott nytt år alla ni fina ute i den riktiga världen!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar