fredag 13 februari 2015

Chokladmaränger.

Insåg att Leila använder sin Kitchen Aid flitigare under ett av hennes bakprogram än jag har gjort under hela tiden jag ägt min maskin och det måste ju ändras på eller hur?? Därför har jag dagen till ära gjort dessa delikata chokladmaränger som är sååå goda. De här kommer att bli perfekta till morgondagens mellomys.
Här ska ni få detta smarriga recept som jag hittat HÄR

Ingredienser till 12 stora maränger.

3 äggvitor
1,5 dl strösocker
100 g mörk choklad.

Gör så här

  • Värm ugnen till 125 grader
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan i sockret.
  • Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
  • Ringla i den svala chokladen i de vispade äggvitorna och rör INTE för då blir marängerna helt bruna istället för marmorerade utan vänd ner chokladen försiktigt. 
  • Lägg upp marängerna på bakplåtspapper med hjälp av två matskedar.
  • Grädda i 1,5 timmar och låt sedan de färdiga marängerna ligga kvar på plåten över natten i rumstemperatur så de förblir riktigt spröda.
  • Servera med vaniljglass och bär.
 
 


2 kommentarer:

  1. Mmmm...these look so good. I love your pretty tablecloth too! Thanks for sharing this at What We Accomplished Wednesdays! Have a super week!
    Blessings, Deborah

    SvaraRadera
  2. It looks delicious! Thank you for sharing and please stop by again soon!

    SvaraRadera