Ingredienser
1,5 kg benfri karré i bit4 st gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 flaska ca 3 dl rökig och god barbecuesås
grillkrydda
cayennepeppar om man vill ha lite mer sting
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 125 graderKrydda köttbiten med grillkrydda, salt, ev cayennepeppar och lägg den i en gryta (lergryta eller gjutjärnsgryta)
Hacka löken grovt och dela vitlöksklyftorna om de är stora, lägg i grytan.
Häll på barbecuesåsen.
Lägg på locket och stoppa in i ugnen. Kolla till köttet med jämna mellanrum så att det inte blir torrt och bränns, skulle de se torrt ut tillsätt lite vatten. Låt steka/koka i ugnen 4-5 timmar, köttet är klart då de går att dela med två vanliga gafflar. Smaka av och krydda på om det behövs.
Servera med hamburgerbröd, coleslaw, isbergssallad och lök, eller med tortilla eller pitabröd och tacotillbehör.
Receptet på coleslaw hittar ni här
Smaklig måltid!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar