Ingredienser
Botten4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl vårgårdaris
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum och därefter vänd ner socker och vårgårdaris.
Smörj ett bakplåtspapper med smält margarin och bred därefter ut marängsmeten och grädda i mitten av ugnen i 100 minuter i 125 grader.
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk glutenfri mjölmix eller 1 msk vetemjöl (om tårtan ej ska vara glutenfri).
1 dl grädde
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser och koka upp på mycket SVAG värme till en tjock kräm. OBS rör hela tiden.
När det blivit en tjock smet rör ner 100 g margarin (i en klump). När krämen är klar låt svalna, därefter dela marängen på hälften och bred ut krämen på den ena delen, lägg därefter den andra ovanpå och vispa sedan grädde och bred överst. Man kan dekorera tårtan med bär men det behöva absolut inte för den är god utan.
Njut!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar