lördag 16 maj 2015

Vietnamesiskt karamelliserad lax

Här kommer ett superenkelt recept till er som gillar asiatisk mat, originalreceptet har jag hittat HÄR. Men jag skriver ut det i alla fall åt er :)

Ingredienser till 4 portioner 

4 laxfiléer utan skinn
5 matskedar strösocker
1 bit ingefära skalad
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
3 msk thailändsk fisksås
1 liten bunt koriander
1 knippe salladslök, tunt skivad
vatten 
jasminris

 Gör så här

  • Skär salladslöken i tunna bitar eller stavar och lägg i iskallt vatten, skär även ingefäran i tunna stavar.
  •  Placera en stor stekpanna med hög kant eller wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt  pannan då och då så att det inte bränner tills du har en mörk karamell.
  • Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
  • Häll i 50 ml vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagats.
  • Ta bort från värmen och garnera med koriander och salladslök.
  •  Servera genast. Smaklig måltid!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar