Ingredienser till 4 portioner
4 laxfiléer utan skinn5 matskedar strösocker
1 bit ingefära skalad
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
3 msk thailändsk fisksås
1 liten bunt koriander
1 knippe salladslök, tunt skivad
vatten
jasminris
Gör så här
- Skär salladslöken i tunna bitar eller stavar och lägg i iskallt vatten, skär även ingefäran i tunna stavar.
- Placera en stor stekpanna med hög kant eller wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt pannan då och då så att det inte bränner tills du har en mörk karamell.
- Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
- Häll i 50 ml vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagats.
- Ta bort från värmen och garnera med koriander och salladslök.
- Servera genast. Smaklig måltid!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar