Ingredienser till 25 stycken
2 dl finriven hushållsost4 skivor plastad, cheddarost (såna man lägger på hamburgare) riv den fint
60 gram philadelfiaost
3 msk finhackad, grön, inlagd jalapeno
½ krm salt
I originalreceptet skulle man tillsätta någon typ av chilisås också men den hoppade jag över och tur var väl det för de blev riktigt starka av jalapenon ändå :)
Frityrsmet
1 dl vetemjöl1½ dl mjölk (mjölken kan bytas ut mot soda eller lättöl)
1 ägg
1 krm salt
Panering
- Vetemjöl
- Frityrsmet
- Panko eller ströbröd
Gör så här
Riv ostarna på "fina"sidanHacka jalapenon fint
Blanda ihop de rivna ostarna och jalapenon med philadelfiaosten.
Rulla små bollar ca i tsk i varje.
Rulla bollarna i vetemjöl
Doppa bollarna i frityrsmeten.
Rulla sedan bollarna i ströbröd.
Fritera bollarna, några åt gången, i het olja i ca 45-55 sekunder. Var försiktig så ni inte bränner er och ha alltid ett lock till pannan i närheten!!!!
Låt de rinna av på hushållspapper
Nu är de färdiga att avnjutas!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar