fredag 17 april 2015

Tacotårta

Idag är vi då ÄNTLIGEN framme vid veckans fredag och i vanlig ordning här uppe på Prästbacken är det tacos som står på matsedeln. Suck, jag är såååå less men mina grabbar tröttnar visst aldrig på tacos så det är bara att gilla läget. Dock har jag fått viss frihet att komma på nya varianter av den försvenskade mexikanska maträtten och det tackar jag allra ödmjukast för. Så idag blev det tacotårta, en variant av av varm smörgåstårta som blev riktigt god måste jag medge och den fick även fem tummar upp av fem från mina killar vilket är fantastiskt kul. Vi kommer m a o att äta det fler gånger, jag lovar.
Här är mitt recept men jag tycker absolut att om ni ska göra denna tårta ska ni fylla den med vad ni tycker är gott.

Här är mitt recept.

400g köttfärs.
5 st tortilla bröd
1 burk krossade tomater
1 hackad gul lök
1 röd hackad paprika
2 msk Aivar hot
2 msk crème fraiche
1 liten burk majs 
2 tomater i skivor
Riven ost
Tacokrydda efter smak
Några gröna hackade jalapeños

Gör så här

Till denna tacotårta behövs en springform med en botten klädd med bakplåtspapper så att den färdiga tårtan går lätt att flytta över till en bricka innan servering.
  • Skär tortillabröden så att de får samma storlek som din runda form.
  • Hacka grönsakerna och fräs i en stekpanna.
  • Fräs köttfärsen och blanda sedan ner de andra ingredienserna utom osten och tomatskivorna, för de ska tårtan dekoreras med. Låt sedan köttfärsröran koka ihop ordentligt så att lite vätska kokar bort.
  • När röran är klar börja med ett tortillabröd i botten och varva sedan men köttfärsröra och tortilla bröd.
  • Toppa hela tårtan med tomatskivor och avsluta med en god riven ost.
  • Grädda tårtan i mitten av ugnen i 225 grader tills osten fått fin färg (allt annat är ju redan klart).
  • Ta bort kanten på formen och flytta över tårtan till ett fat eller bricka, voila!!! du har en varm smörgåstårta som passar utmärkt som fredagsmiddag :)
Till servering en god sallad, kanske lite aioli och något gott i glaset. 
Smaklig måltid!!! 

1 kommentar:

  1. It looks delicious! Thank you for stopping in and sharing!

    SvaraRadera