Hej alla där ute här ska ni få ett jättebra recept på ett perfekt tilltugg till glöggen nämligen pepparkakscheesecake med ädelostfyllning. Receptet har jag fått av en vän och vart det ursprungligen kommer ifrån har jag ingen aning om men gott är det i alla fall :)
Bild kommer senare.
Ingredienser till botten
75
g smör eller margarin
25
pepparkakor
Fyllning
280
g ädelost (gräddädelost)
2
dl crème fraiche
Gör så här
Klä en bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie Smält margarin. Krossa pepparkakorna i en mortel eller matberedare. Blanda i det smälta margarinet i pepparkakssmulorna.
Tryck ut pepparkaksblandningen i formen och ställ sen in i kylskåpet för att stelna.
Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast. Bred ut ostsmeten jämt över pepparkaksbotten.Innan servering smula lite pepparkaka över cheesecaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar