Här får ni i alla fall min variant av receptet som räckte till 6 portioner.
800g nötfärs.
1 msk malen spiskummin eller mer om du vill ha starkare, tog själv lite mer.
3 st pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1,5 msk grovmalen svartpeppar
3 tsk salt
2-3 msk lökpulver eller en stor riven lök.
Lite chilipulver eller cayennepeppar för mer sting, en smaksak och absolut inget måste.
Sätt ugnen på 100 grader
- Blanda ihop riven lök/lökpulver, salt och de andra kryddorna med ägget i hushållsassistentens bunke och lägg sedan ner köttfärsen.
-
Blanda färsen ordentligt, det är viktigt att smeten
verkligen blir ordentligt bearbetad så kör den i minst 5 minuter. - Ta upp färsen och lägg den på aluminiumfolie, forma den till en jämn "rulle" utan
håligheter, och rulla in i minst 2 lager ugnsfolie. Lämna ändarna öppna så att vätska och fett kan rinner ut under tillagningen. - Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt/skål under så att vätskan/fettet rinner ner där och ugnsbaka i 3,5 timme.
-
Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i minst 30 minuter,
ta sedan ut den och låt den svalna på bänken (fortfarande inpackad). - När rullen är kall lägg den i kylen över natten. Karva/skär sedan upp den i passande strimlor.
- Voila nu är det egengjorda kebabköttet färdigt!!!
- Stek kebabstrimlorna i smör en kort stund och smaka av, salta och krydda på vid behov. Nu är köttet klart att avnjutas med valfria tillbehör som exempelvis pitabröd, grönsaker, pommes eller varför inte på en pizza.
Hos oss blev det kebabtallrik, supergott verkligen!!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar