Recept till 4 personer
1 rulle färsk smördeg eller 4 plattor frusen.1 gul lök
1 stor grön paprika
1 Grillad kyckling, benad och hackad i mindre bitar.
1 stor burk champinjoner (kom ihåg att spara spadet)
1 hönsbuljongtärning
4 msk margarin
4 msk vetemjöl
3 dl vatten tillsammans med champinjonspadet.
2 äggulor
1 dl grädde
Tabasco så mycket man vill ha men bara lite åt gången och smaka av ofta!!
Gör så här
- Rulla ut smördegen på en plåt (färsk) eller tina och kavla ut de frysta plattorna, vik upp kanterna ca 1 cm runt om.
- Ansa och hacka lök och paprika.
- Fräs lök, paprika och champinjonerna i margarinet tills de är mjuka.
- Strö över vetemjölet och rör om.
- Lös upp buljongtärningen i vätskan (vatten+ champinjonspad) och späd med den.
- Låt koka ett par minuter under omrörning.
- Tillsätt den hackade grillade kycklingen.
- Rör ihop grädde och äggulorna och tillsätt till stuvningen och låt den stå en stund utan att koka något mer.
- Smaka av med Tabasco lite åt gången, OBS det går fort att det blir för starkt.
- Fördela stuvningen på smördegen och grädda sedan i 225 grader tills rätten fått fin färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar