lördag 13 januari 2024

En ledig lördag i Januari.

Som ni ser är inläggen på denna blogg högst sporadiska, men jag är inte redo för att lägga den helt i dvala. 

I helgen är jag ledig och planen är att ta det lugnt och bara fokusera på återhämtning. Dagen till ära sker det också i tysthet då min syster har jobbat natt och sover i gästrummet. Jag älskar sådana här dagar då det inte går att genomföra en massa måsten utan man är mer eller mindre tvingad att ta det lugnt. Man skulle ju kunna tro att det skulle ha lugnat ner sig på jobbet efter julen men jag måste säga att vi har haft massor att göra och min kropp och knopp är helt slut och gör ont överallt. På måndag har jag tid hos kiropraktorn och jag ser så fram emot att få hjälp.

Just nu är det soffhäng deluxe som gäller och det varvas mellan skidåkning på tv och googling av diverse inredningsdetaljer, givetvis tillsammans med en massa kaffe.

Nu under januari genomför vi en rensa utmaning här uppe på Prästbacken. Jag insåg under julen hur mycket mat vi hade i kyl frys och skafferi så under hela månaden ska vi äta ur våra förråd och det kommer att gå galant. Två veckor är avklarade och en massa fynd har gjorts i frysboxen som jag hade glömt fanns där. Bland annat hade vi 19 påsar med köttfärs!!! en massa kyckling, kött och fisk vilket är helt galet då vi numer bara är två vuxna här hemma, Dessutom är planen att minst två stora IKEA-kassar skall fyllas med utrensade prylar och kläder som får flytta till någon annan, det borde inte heller bli speciellt problematiskt. Jag ser fram emot detta nya år har massor med planer på att få bättre ordning med en hel del mindre prylar här hemma. Jag känner att när det blir ett nytt år vill jag börja det på bästa sätt och har märkt att det känns så otroligt tillfredsställande att rensa och röja ut gamla saker som vi inte längre behöver och använder är jag ensam om det? Eller finns det fler ute i den riktiga världen som också tenderar att använda januari månad som sin rensa månad? Nåväl nu är kaffekoppen tom och måste fyllas på. Ha det bra alla ni fina ute i den riktiga världen och på återhörande en annan dag!

Mina fina istgranar!
Mina fina "ostgranar" från julafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar