Vårt första försök på den vegetariska resan blev alltså gårdagens lasagne med det HÄR recept som jag använde som grund, men i vanlig ordning kunde jag inte låta bli att improvisera och min variant på receptet kommer under bilderna. Med handen på hjärtat måste jag säga att den inte emottogs med speciellt öppna armar, tror dock att det mest berodde på att fredagstacosen uteblev, men jag tyckte i alla fall att den var jättegod och skulle absolut kunna äta den igen, vilket kommer med all säkerhet att hända :)
Ingredienser för minst 4 portioner
Tomatsås
- 1 hackad gul lök
- 2 klyftor riven vitlök
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk strösocker
- 10 färska champinjoner i små bitar
- 1 zucchini grovt riven
- 1 finriven morot
- lite chilisås
- salt och peppar
Ostsås
- 5 dl lätt crème fraiche
- 1 dl riven parmesanost
- 75 g smulad fetaost
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tomatsås:Fräs löken i oljan, tillsätt krossade tomater, champinjoner, morot. zucchini, chilisås och socker. Låt det koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Ostsås: Koka upp crème fraichen och rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Varva lasagneplattorna med tomat- och ostsås. Spara lite av ostsåsen och bred överst. Strö gärna på lite riven parmesanost.
- Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Till servering: Servera lasagnen med en blandad sallad och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar