fredag 29 april 2016

I en perfekt värld.

I en perfekt värld skulle att min fantasibild bli verklighet. Då skulle min fredagseftermiddag (efter jobbet alltså) börja med att jag kom hem från jobbet till dukat bord och all mat som serverades skulle vara helt utan influenser av tex-mex. Därefter skulle vi, hela familjen sitta länge vid bordet och samtala om veckan som varit, helgen som kommer och allt annat mellan himmel och jord. Mycket senare skulle vi, i våra lite finare helgkläder, hamna i vardagsrummet och umgås över ett glas gott vin och kanske spela ett spel eller något annat kul. Någon som känner igen sig i min önskan? :)
Nu ska jag berätta om min dag. 
Kommer hem från jobbet och maken ligger helt utslagen på soffan (till hans försvar, efter en lång arbetsvecka), sonen stannar kvar i stan och kommer hem sent, därefter serveras det som det alltid gjorts på Prästbacken varje fredag i tjugo års tid tacos, inga överraskningar här inte. När alla andra varvar ner efter arbetsveckan sätter vi igång och motionerar våra vitvaror, tvättmaskin, dammsugare och tvättmaskin får arbeta. Hade ju varit underbart om vi gjort det tidigare i veckan men orken har faktiskt inte funnits där. Efter att ha njutit av umgänget med vitvarorna blev det en 5 kilometers promenad tillsammans med maken, som var riktigt uppfriskande. Nu sitter vi alla samlade i soffan i superunderställ och kollar på en film. Tro nu inte att jag inte njuter av att det äntligen är fredag för det gör jag verkligen och min italienska vän i glaset smakar fantastiskt tillsammans med mina ostkrokar som faktiskt rymdes i i min poängbudget. Men nog hade det ändå varit trevligt att bryta traditionen någon gång kan jag tycka.
I morgon ska ju våren sjungas in och en och annan korv brännas, hoppas ni får en fantastisk valborgsmässoafton så hörs vi en annan dag! 
I en perfekt värld skulle jag även bo någon annan stans och Mexiko är verkligen en riktigt stark kandidat!

tisdag 26 april 2016

Promenadens dag.

Som de flesta redan vet finns det ju en massa olika temadagar under året som exempelvis kladdkakans dag, kanelbullens dag och fruktens dag, I dag är det promenadens dag och vi på jobbet tänkte fira den genom att ta en prommis tillsammans. Vädret har ju en hel del att önska då det just nu snöar lapphandskar och är ganska kallt men vi kan ju inte vika ner oss för det utan snart ska jag dra på mig kläderna och bege mig på jobbet igen för trevlig samvaro och motion med kollegorna.
På återhörande en annan dag! 
Dagens val av skor föll på gore- texdojorna som är de enda som håller fötterna torra i detta väder.

lördag 23 april 2016

Sköna till tusen.

Hejsan alla ni fina ute i den riktiga världen!! 
Idag har jag och mina killar varit en tur in till stan för att shoppa oss nya träningsskor. Om ni sett Synsams senaste reklamfilm förstår ni nu hur jag tänker :) nämligen att jag först anmäler mig till Tjejmilen och därefter Viktväktarna för att sedan använda min tid till att införskaffa träningskläder och skor i stället för att träna. Men nu har jag nått slutet på min inköpslista och det återstår bara en hel del mil att springa, vilken tur att jag inte behöver vara i toppform förrän i september för min kondition just nu är allt annat än bra och har massor kvar att önska. 
Tror dock att jag ska ta mig en liten tur i afton efter maten men än är det länge kvar så jag hinner säkert ändra mig.  
Hoppas att skorna är lika sköna att springa i utomhus som de var på butikens löpband, jag fick nämligen provspringa med dem innan köpet för att kolla om de skulle passa mina fötter och löpstil vilket jag aldrig någonsin gjort förut. Det kändes riktigt konstigt att ställa sig på ett löpband mitt bland andra shoppande kunder, tur att man inte behövde springa så länge.
Ha en fortsatt bra helg så hörs vi en annan dag!
Absolut de skönaste löparskorna jag någonsin har ägt.
Fick även med en gåva i form av ett träningsprogram som kanske kan var till hjälp för mig.

fredag 22 april 2016

Dags för minus att bli plus.

Har nu äntligen landat i tv-soffan efter en intensiv och rolig arbetsvecka, sjukt slut men nöjd med vad jag ändå uträttat. Att jag känner mig så urlakad och trött tror jag beror nog delvis på att jag arbetade förra lördagen och tillbringade hela söndagen på IKEA och Avion, det känns verkligen som om det var superlänge sedan jag var ledig och fick någon återhämtning (dock kul som rackar´n med shopping och med jobb också för den delen). I helgen har jag gett mig den på att sömnen som i nästan två  veckors tid legat på minuskontot skall åtminstone hamna närmare plussidan. Planen är att sova länge och ta dagarna som de kommer m a o bara njuta av ledigheten på bästa sätt. Kommer även att få umgås med familjen då det blir kalas på söndag för svåger och svägerska. 
Nu blir det lite tv-tittande och sedan ska jag umgås flitigt med JB.
På återhörande en annan dag!

måndag 18 april 2016

Vårens små tuffingar!

Nu börjar det äntligen vara hopp om vår här uppe hos oss i Norrland. I fredags fick vi hem första laddningen med penséer på jobbet vilket absolut är ett riktigt vårtecken och då var jag givetvis tvungen att köpa med mig ett gäng hem. Men då jag gick ut och jobbade extra i lördags och åkte på roadtrip i söndags blev det aldrig någon tid att sätta ut dem så de har fått stå i hallen och vänta. Idag tog jag mig äntligen för att plantera ut dem och jag tycker de passade perfekt i sina nya krukor som jag fyndade i helgen. Om de nu bara får växa till sig så kommer de att bli toppenfina, jag älskar verkligen dessa små tuffingar som tål till och med vårt kalla vårväder.
Idag har jag varit på veckans viktväktarvägning och det gick sådär kan jag meddela, då jag nu är framme vid min målvikt och ska uppnå jämvikt måste man nämligen prova sig fram för att hitta rätt antal smartpoints och förra veckan fick jag att jag skulle äta 6 st till varje dag vilket resulterade i +0,6 kg på vågen idag så nu ska jag prova med 3 st extra varje dag i stället. Bara att ta nya tag för + 0,6 kg är ju inte hela världen kan jag tycka
Nu är det hög tid för mig att ta tag i min "attgöralista", så på återhörande en annan dag alla ni fina ute i den riktiga världen och hoppas ni får en bra vecka!!
      

fredag 15 april 2016

Drabbad av latmask!

Sitter vid köksbordet och njuter av min andra stora kopp kaffe denna morgon som inte blev riktigt som jag hade tänkt. Jag börjar nämligen arbeta lite senare idag och hade planerat att göra bort dagens prommis redan nu på morgonen så jag hade ställt klockan på 05.45 för att hinna med en timmas powerwalk. Nu blev det inte alls så för jag vaknade och var hur trött som helst och genom detta snoozade en HEL TIMMA, då blir det inte mycket tid över vill jag lova. Men latheten stannar kanske inte ens där denna morgon för igår kom dottern och lämnade tillbaka min bil så nu sitter jag här och försöker motivera för mig själv varför det är en god ide för mig att ta bilen de stackars 400 metrarna till jobbet istället för att gå eller cykla, hmmmmmm. Hur det går med viljekraften att motionera om än bara lite innan jobbet återstår och se men många motstridiga känslor är det i alla fall. :)
Jag har sjukt mycket motion att ta igen denna vecka då jag har haft alla världens ursäkter för att kunna sitta kvar i tv-soffan och se hockey. Är verkligen spänd på att se vart vågen stannar på måndag nu när jag dessutom ska äta mer SP för att stanna upp i viktminskandet, vill ju inte börja lägga på mig i stället.
Ha en riktigt bra helg alla ni fina ute i den riktiga världen så hörs vi en annan dag!! 

onsdag 13 april 2016

Längtar till sommaren.

Idag har vi här uppe i norr haft ett riktigt aprilväder med sol, hagel och snö vilket är helt normalt för oss men absolut ingenting som jag gillar. Tidigare i veckan har solens strålar lyst över oss och det har faktiskt varit riktigt varmt om man suttit i lä men av den värmen finns tyvärr ingenting kvar.
Min längtan efter sommaren är just nu så stor att jag har klickat hem två par superfina shorts, kunde inte välja vilka som var snyggare, som passar min numer mycket smalare kropp och idag landade de i brevlådan. Nu får det bli sommar när som helst för jag är så redo man kan bli och jag är superfärdig med allt vad vintern innebär :)
 
Visst är de fina? Bilderna lånade från fannymichel.se.
Nu är det hög tid att börja ladda upp inför kvällen match, jag kommer att tillbringa min kväll i tv-soffan med nedbitna naglar och fjärilar i magen för nu gäller det för världens bästa AIK att vinna mot Växjö så att de går till SM-final, gör de inte det blir det tyvärr sommarlov för dem och Växjö får möta Frölunda i en SM-final vilket absolut inte skulle vara roligt.
Heja SAIK!!

måndag 11 april 2016

Målgång!!

Idag var det då återigen dags för invägning hos Viktväktarna och det gick minsann riktigt bra. Jag lyckades nämligen nå min målvikt, något jag aldrig trodde att jag skulle göra i januari då hela klanen vägde in för första gången. Men nu är jag alltså här på riktigt och jag är så sjukt stolt över min bedrift och givetvis även för mina medresenärer på "Fläskexpressens" bedrifter, vi har varit så duktiga allihopa, hejja oss!!!!
Nu går jag alltså in i fas två i viktresan då viktminskningen skall stanna upp och jag ska kunna hålla min vikt. Det ska bli intressant att se hur det kommer att gå men jag har ju hitintills fått så god hjälp så jag har stora förhoppningar om att det kommer att gå jättebra. 
Tänk att något sådant här bra kunde komma från nyårsnattens beslut, efter mer än ett par glas vin och kaxigt prat, om att springa "tjejmilen" :) När vikten nu är klirrad är det bara en massa löpträning kvar som jag verkligen ser fram emot för det är ju så himla kul att springa.  
Hoppas ni får en bra vecka alla ni ute i den riktiga världen!!
Nu ska jag fira min målgång med dessa röda gubbar.  

lördag 9 april 2016

Min egen lördag.

Jag hade inför dagen stora förhoppningar om en lång och härlig sovmorgon, det blev dock ingen verklighet för kl sju ringde väckaren som jag glömt stänga av och sedan gick det inte att somna om tyvärr. Nåja det finns ju fördelar med det också och en av dem är att man hinner massor innan klockan ens har slagit tolv. Bland annat har jag njutit av en lugn och god frukost framför nyhetsmorgon men också hunnit med årets första löprunda på 5 km. Kan väl med handen på hjärtat säga att det fattas massor av kondition innan det kommer att kännas riktigt bra att springa men jag överlevde i alla fall och helt utan några krämpor. Man får liksom vara glad för det lilla när man uppnått denna aktningsvärda ålder :)
Nu skiner solen så jag ska ta med mig en kopp kaffe ut och njuta av värmen och solstrålarna innan det blir dags att bänka sig framför tv:n och heja fram Skellefteå till vinst mot Växjö.
Ha en bra lördag allihopa!
Hittat åt träningskläderna i garderoben och visst har vv gjort skillnad - 11,6 kg på 12 veckor.
 
Så här glad var jag att jag orkade hela vägen!!

fredag 8 april 2016

Thank God it´s friday

Då var fredagen äntligen här och helgen är ett faktum. Jag har under denna vecka lyckats ligga på sovkontots minussida varje natt och det har verkligen satt sina spår men man lever ju bara en gång sova får jag helt enkelt göra en annan gång. 
Nu när middagen har landat i magen ska jag ta en prommis innan rumpan parkeras i soffan för kvällen, måste ju kolla in hur det går mellan Luleå och Frölunda i SHL semin. Vem ska jag hålla på?? vilket lag är det bästa motståndet för Skellefteå i finalen?? hur kommer detta att sluta?? många frågor blir det och spänningen är olidlig.
I helgen har mina gossar ett fullspäckat schema, en har jour och den andre ska skriva högskoleprovet så jag kommer med all sannolikhet att få en massa egentid, vad ska jag då hitta på??!! Jag ska då först börja med en riktigt härlig och lång sovmorgon med en efterföljande god frukost men sedan har jag faktiskt ingen aning, på något sätt kommer jag nog att lyckas fördriva min dag det är jag säker på :) Kanske blir det en löptur, börjar ju liksom vara lite sugen nu att komma igång eller kanske shopping på stan, vi får helt enkelt se. Det är riktigt skönt att ha en helt öppen dag i kalendern efter en fullspäckad arbetsvecka. Nu ska jag fortsätta att njuta av veckanssta dag.
Hoppas ni får en riktigt trevlig fredag alla ni fina ute i den riktiga världen så hörs vi en annan dag!

onsdag 6 april 2016

Regn och rusk.

Förra veckan var det sol och vackert väder men nu har vädergudarna ändrat sin strategi och belönat oss med spöregn, kyla, dimma och allmänt grått väder. Usch och fy vad jag ogillar detta väder men om jag får välja mellan regn eller snö tar jag regnet vilken dag som helst för nu vill jag att vintern ska vara över och att våren ska göra sitt intågande på riktigt. Även om jag inte gillar regnet så tinar ju den kvarvarande snön onekligen bra av det.
Jag ser verkligen fram emot tiden då man får börja att plantera ut blommorna i blomlådorna, städa ur och fylla växthuset med olika grönsaksplantor och givetvis att så fröerna i grönsakslandet. Har även planer på att göra om min kryddträdgård och det ska bli så roligt att välja några nya sorters kryddor. Dessutom är det ju alltid trevligt att ta fram alla utemöbler men än är det absolut inte dags.
Nu blir det tv-tittande resten av kvällen för någon promenad tänker jag inte ta i detta väder, jag vägrar att gå ut!!
Ha en fortsatt bra dag mina vänner och på återhörande en annan dag!
Blommorna jag hade på vår bro förra sommaren.

söndag 3 april 2016

Tack för igår!!!

Sitter här så där dagen efter kvällen före och är helt varm i hjärtat. 
Vi firade i går en mycket god vän som fyllt 50 år och fast vi inte träffas jätteofta har vi så ofantligt kul då det verkligen blir av. Gud vad skönt det är att ha sådana vänner!! 
Under kvällen hann vi med en massa skvaller, god mat, trevliga minnen från förr och ett långt bad i badtunnan. 
Den sköna känslan jag har idag hoppas jag kommer att stanna läääänge, det var verkligen en mycket trevlig kväll och jag längtar redan tills nästa gång vi träffas.
Så än en gång, tack för igår!!!
De fina blommorna jag fick.

fredag 1 april 2016

Hello första april!!

Idag har det verkligen varit invasion av mycket bra nyheter och produkter i mitt Facebookflöde och man hade ju önskat att några av dessa innovationer någon gång blir verklighet men det är tyvärr inte aktuellt just idag, för april april ni vet. :)
Nu har jag efter en fullspäckad arbetsvecka och en god middag äntligen landat i tv-soffan och härifrån kan ingen slita mig för nu är det dags för mitt Skellefteå att ta sig an Växjö i den första semifinalmatchen och den ska jag banne mig se. Jag hoppas att grabbarna har grym revanschlust då de förlorade finalen i fjol mot just Växjö, det vore så skönt om de började semifinalserien med en seger.
Igår var det invägning på viktväktarna och jag är så stolt över mig själv för trots att det varit påsk med allt vad det innebär hade jag lyckats gå ner 0,6 kg vilket jag ser som en triumf med tanke på vad jag stoppade i mig under dessa dagar, bara en godis men massor av god mat och dryck slank ner. Godis har ju aldrig varit min last men visst är det gott någon gång och då speciellt runt påsk så det var absolut en liten prövning som jag klarade.
Det är så skönt att den här arbetsveckan är över och att helgen tagit vid för jag är helt slut i kropp och knopp. Den här helgen kommer att innehålla en massa trevligt, i morgon är det dags att fira en vän som fyllt 50 år med en god middag och ett bad i tunnan. På söndag kan det eventuellt bli en liten utflykt men ingenting är helt bestämt än så kalendern är fortfarande öppen, dessutom tänker jag hinna med en del motion.
Nu är det snart dags för nedsläpp så på återhörande en annan dag mina vänner!!!