söndag 27 mars 2016

Att fira 30 år.

För exakt 30 år sedan blev jag och maken ett par och jag kan inte riktigt fatta att det redan har gått så lång tid, det är ju helt galet är vi verkligen så gamla??!!! Nej absolut inte!!! Under årens lopp har vi upplevt både höga berg och djupa dalar i vårt förhållande, gudarna ska veta att det inte alltid varit så lätt men vi har kämpat och alltid kommit fram till att det varit värt att försöka rädda det vi har, det är jag jätteglad för idag. 
Tänk vad vi har åstadkommit under dessa 30 år, vi har bland annat fått två underbara ungar som vuxit upp till två fantastiska vuxna individer, vi har gift oss, vi har rest och gjort roliga saker, vi har kämpat oss igenom tuffa skolår samtidigt som vi hade två små barn, vi har gjort tillbyggnader och renoverat vårt hus och en massa andra saker. 
Med handen på hjärtat måste jag också en dag som denna erkänna att jag älskar min make mer nu än jag gjorde i början, konstigt??!! kanske, men så är det verkligen och han är min allra bästa vän. Jag hoppas att vi får lika många år till tillsammans och att vi har lika roligt de kommande åren som vi har just nu.
Vår 30-årsdag har vi firat med god frukost, lång härlig promenad på drygt en mil samt en grymt god middag på en restaurang i stan, bättre kunde det inte bli, viktväktandet har fått vila idag och vi tar upp kampen igen i morgon. Senare i vår kommer vi också att åka iväg på en weekend till London vilket ska bli så roligt då det är jättelänge sedan jag var där sist. 
Wow vad jag gillar livet just nu!!! 
Dagens frukost.
Dagens middag, en fantastiskt god högrevsburgare mums!

lördag 26 mars 2016

Påskafton 2016

Idag har jag varit helt ledig från mitt avlönade arbete och nästan helt ledig från mitt oavlönade, har bara tvättat och lagat mat annars har solstolen och promenadkläderna varit dem jag tillbringat min tid med förutom maken då givetvis. Vädret har idag varit toppen med sol från en klarblå himmel och ca 8 grader varmt, hoppas vi får lika fint väder i morgon.
Igår åt vi supergod middag tillsammans med min familj och det var så kul att alla barn kunde vara med, man får verkligen vara glad så länge de vill vara med och inte har andra planer. I afton ska mamma, pappa och dottern med kompis komma och fortsätta firandet av påsken tillsammans med oss och på kvällens agenda stå middag och bad i tunnan, det ska bli så himla kul.
Ha en fortsatt trevlig påsk och på återhörande en annan dag!

onsdag 23 mars 2016

Påskpyntat.

Idag har jag äntligen tagit mig för att påskpynta lite. Jag är ju ingen större fan av påsken vad gäller inredning då jag tycker att färgerna är så skrikiga och inte passar in i min stil men ändå vill man ju ha något då man som jag älskar att fira olika högtider, därför har jag modifierat mina påskägg lite.

Vi brukar vanligtvis tillbringa påskhelgen i mamma och pappas stuga med hela stora familjen men i år då påsken är så tidig är det alldeles för kallt och mycket snö för att ens kunna drömma om att bo där en helg så det blir helt enkelt att fira hemmavid istället vilket inte är fel det heller.  Jag har under helgen både tänkt  hinna vila upp mig och äta en massa god mat men man måste ju också hålla tummarna att det blir några fina dagar med solsken så att man kan vara ute och röra på sig. Eventuellt blir det också ett bad i tunnan någon kväll om vädret tillåter, vi kan ju inte gärna frångå vår gamla tradition med ett "påskbad".
Dessutom har ju alla vi häxor en fantastisk fest att se fram emot i morgon kväll på Blåkulla den kan man ju inte missa :) Det här ska nog bli en riktigt bra påsk även om den inte firas i stugan.
Ha nu en riktigt trevlig påsk alla ni fina ute i den riktiga världen! 
      

måndag 21 mars 2016

Vilken måndag!!!

I morse ringde väckaren  kl 05.00 och det var dags att sparka igång arbetsveckan redan kl 06.00. I vanlig ordning var det massor att göra och det blev ju inte mycket bättre av att jag hade ett tandläkarbesök inbokat på förmiddagen som drog ut på tiden. Jag blev helt enkelt tvungen att stanna kvar en timma och jobba över för att hinna med det mest akuta. Sedan fick jag hasta hem för att laga och äta middag innan det var dags att bege sig mot Viktväktarna och veckans invägning. Det blev ett trevligt besök, för dagen till ära passerade jag 10-kilos gränsen och har nu bara ett par kilon kvar innan jag är mål. Så trots att min dag har varit allt annat än trevlig måste jag säga att den avslutades på ett riktigt bra sätt. Gud vad stolt jag är över att jag har lyckats gå ner mer än 10 kilo på tio veckor!!! 
Nu blir det lite soffhäng på Prästbacken innan det är dags att träffa JB.
På återhörande en annan dag! 

lördag 19 mars 2016

Människans bästa vän.

Jag har under en längre tid varit sugen på att skaffa en hund, vilken ras är jag inte riktigt säker på för det finns så många fina som skulle passa oss. Vi har dock inte kommit till skott ännu så att säga både beroende på vilken ras vi ska välja men också om vi verkligen ska skaffa en hund just nu då barnen är stora och vi kan resa och göra saker utan att skaffa "barnvakt", m a o mycket att ta ställning till så beslutet måste få mogna ett tag till.
I helgen har vi dock fått den stora förmånen att vara hundvakt åt systerysters goa hund, gud vilken härlig krabat! Han tycker verkligen att livet är toppen och allt verkar vara det roligaste som finns och han älskar att vara med på allt :) Idag ska vi åka till Rackarenan och ha en lekdate med en kollega och hennes hund, det ska bli så kul att se lyckan i dessa hundar då de får vara lösa och bara leka. Att solen skiner och det är ett toppenväder gör ju inte utflykten något sämre heller.
Ska försöka ta några bilder under dagen och lägga upp dem här på bloggen men kan ingenting lova för jag gissar att de inte kommer att vara stilla någon längre stund.
Ha nu en riktigt bra lördag alla ni fina ute i den riktiga världen!
Viktigt att vara utvilad för det som komma skall .

onsdag 16 mars 2016

Äntligen dags!!!

Idag är det då äntligen dags för världens bästa AIK (Skellefteå bara för att vara riktigt tydlig) att påbörja sin slutspelsresan mot ett nytt SM-guld. I vanlig ordning är det som ett säkert vårtecken då skyltarna på en av broarna i stan kommer upp. Nu är det bara full fart framåt som gäller och jag håller både tummar och tår för att ett nytt SM-guld hamnar i stan.
Heja SAIK, laget i mitt hjärta!!  
Bild lånad från Norran

tisdag 15 mars 2016

En doft av sommaren.

Nu är nio veckor av viktväktande passerade och jag tycker att det gått över all förväntan bra, eller vad tycker ni?? - 9,9 kilo på nio veckor!! Jag är så stolt över min viktresa som nu börjar vara på upploppet och då är det väl på sin plats att unna sig något eller?? :)
Jag tar i alla fall alla chanser som dyker upp att få shoppa så jag valde att köpa mig en parfym med en doft av sommaren, det blev en flaska ESCADA, Agua Del Sol och den kommer absolut att bli en stor sommarfavorit hos mig för den luktar magiskt gott. 
Egentligen behöver man ju inte någon speciell anledning för att unna sig något fint men visst rackar´n känns det extra bra då man gjort något utöver det vanliga, det tycker i alla fall jag.
Nu är det hög tid att hoppa ner mellan lakanen så man orkar med morgondagen, på återhörande en annan dag alla ni fina ute i den riktiga världen. 

lördag 12 mars 2016

Ännu en vacker dag!

Så där ja då var frullen bestående av grovt rågbröd med skinka och gurka tillsammans med en stor balja kaffe, totalt 3 SP, intagen. M a o det är hög tid att starta upp den här dagen. Solen skiner och det droppar från taken så önskan att tillbringa dagen utomhus är verkligen stor men jag har några ärenden som måste genomföras i stan så här blir det kanske inget solande idag tyvärr. Men en lång prommis i det härliga vädret tänker jag minsann hinna med i alla fall medan det är ljust. Måste ju arbeta ihop lite aktivitetspoints så att jag kanske går ner lite mer än förra veckans ynka 0,2 kg, är verkligen inte alls nöjd med det, dock förstår jag att det blir svårare att nå stora viktförändringar då man börjar närma sig målvikten men ändå vill man ju gå ner så mycket som möjligt då man ändå har lagt ner jobbet med att planera maten, vägt och räknat poäng. Det borde inte vara omöjligt kan jag tycka men vi får se vart vågen stannar på måndagkväll, jag ska i alla fall göra mitt bästa och hålla mig innanför mina poängramar mer kan jag ju inte göra.
Gårdagen var verkligen annorlunda på många sätt då den bestod av både höga berg och  djupa dalar i form av bra och dåliga nyheter. Vissa dagar är verkligen mer omvälvande än andra och det är faktiskt skönt att inte alla är sådana det skulle jag förmodligen inte orka med i längden :) Hur detta kommer att påverka framtiden är ännu oklart och tiden får helt enkelt utvisa det.
Ha en riktigt bra helg alla ni fina så hörs vi en annan dag!

torsdag 10 mars 2016

Vårkänslor deluxe!!

Idag har vi haft ett fantastiskt härligt sportlovsväder med flera grader varmt, sol, takdropp och framtinad asfalt på vägarna, I love it!!! Jag är fullt medveten om att vi har mycket vinter kvar ännu och att vi både kommer att få mer kyla och snö innan det blir vår på riktigt men ändock känns det helt fantastiskt underbart just idag. Jag önskar bara att jag hade haft sportlov och fått vara ledig men jag fick i alla fall njuta lite grand av solen idag då jag gick hem från jobbet, wow så skönt det var.
Jag blir liksom pirrig i hela kroppen då våren gör sin entré om än bara för ett kort besök, vi går dock mot bättre, ljusare och varmare tider det kan ingen ändra på, gud vad jag längtar till sommaren!

lördag 5 mars 2016

En och annan pastell.

Det kommer förmodligen inte som någon större överraskning för någon av er att jag under en veckan hinner läsa ett och annat blogginlägg. Det är så himla kul att läsa om andra personers vardag, roliga recept och ta del av deras inredningstips och inköp, de ger mig en sådan inspiration. Jag kollar mest in inredningsbloggar och matlagningsbloggar men bloggar som handlar om trädgårdar, återbruk och att leva ekologiskt får också besök av mig med jämna mellanrum. Jag fascineras av människor som brinner för en sak och är duktiga på det de gör.
Just när vi är i denna årstid har jag märkt att de flesta börjar lyfta in en massa pasteller och vårliga detaljer i sin inredning och jag är böjd att hänga på faktiskt. Jag skulle kunna tänka mig några vårliga karameller som puderrosa eller blåa kuddar i soffan vilket skulle bli riktiga färgklickar i mitt annars så vita hem. Dessutom måste jag köpa några pärlhyacinter nästa gång jag hittar några för det tillsammans med tulpaner är verkligen vår för mig.
Idag har jag gjort en djupdykning i min garderob och insett att mycket av kläderna jag äger är för stora nu mer. Detta är givetvis ett angenämt i-lands problem då jag gillar att shoppa och nu har jag dessutom fått en riktigt bra anledning, Kanske det även blir några pasteller som hamnar i min garderob framöver,vem vet?? Önskar dock att min vinterbleka hy kunde få några välbehövliga solstrålar snart så skulle bleka pasteller på kroppen funka så mycket bättre. :)  

Här kommer några riktiga godbitar som jag hittat på nätet som skulle kunna funka i vår soffa och det finns massor mer att välja på så nu måste jag bara bestämma mig för vilka som ska få flytta in.
www.mywhitecountryhouse.se
www.gardsromantik.se
www.mywhitecountryhouse.se
www.mywhitecountryhouse.se
www.hemtex.se
 Hoppas ni alla har en riktigt bra och avslappnande helg!

torsdag 3 mars 2016

Kursar.

Just nu går jag en kurs ett par dagar via mitt jobb och jag kan säga att det är en riktig omställning mot att jobba. Jag är faktiskt inte van att sitta i skolbänken längrejag blir supertrött och jag kan faktiskt inte komma ihåg att det var så här uttröttande att bara sitta stilla och lyssna. Varje gång vi får uppgifter att jobba själva med blir jag därför glad att jag nästan jublar. Det är jätteroligt att lära sig nya saker men jag har varit sjuk en av kursdagarna vilket resulterat i att jag förutom den sedvanliga läxan även ska göra det de andra gjorde dagen jag var sjuk vilket känns mindre kul men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det. I kväll ska jag därför beta av läxan så det blir gjort innan helgen. Tur att det är en intressant kurs och att litteraturen är lättläst och på svenska.
Då vet ni vad jag kommer att pyssla med i afton.
På återhörande en annan dag!