söndag 28 februari 2016

Att orka lite mer.

Vilket underbart väder vi fått ha denna helg med bara ett par få minusgrader och massor med sol. Igår var jag dock alldeles för trött och slut av min förkylning och dåliga sömn under veckan så jag sov nästan hela dagen på soffan. Men idag mår jag så mycket bättre att en prommis var verkligen på sin plats. Jag orkade faktiskt hela 5 km i ganska bra tempo med tanke på min hysteriska hosta som blir allt annat än bra då jag kommer ut i den friska luften. Det var skönt som rackar´n och gjorde underverk för humöret, det är så otroligt härligt när man känner att kroppen orkar allt mer dag för dag.
I morgon är det dags för invägning på Viktväktarna igen och då jag varit sjuk och inte kunnat motionera något i veckan har jag inte några större förhoppningar om någon stor nedgång men jag får väl hålla tummarna att min kosthållning förutom hamburgerfrosseriet i torsdags har gett något resultat i alla fall.
Nu är det snart dags att påbörja middagsbestyren och på dagens meny står soutzoukakia med råris, kiwi- salsa och tzatziki, här på Prästbacken blandar vi friskt det grekiska och mexikanska köken.
Ha en fortsatt bra helg mina vänner och på återhörande en annan dag!
Min vy från soffan.

fredag 26 februari 2016

Kom in och stäng dörren.

Igår var det dags för vårt andra kulturella äventyr på kort tid, vi besökte Umeås nya kulturhus Väven och såg Anders Jansson i hans show "Kom in och stäng dörren". Den var otroligt rolig och innehöll en salig blandning av det mesta, igenkänningsfaktorn var riktigt stor och skrattmusklerna fick verkligen arbeta. Trevligt var också att sonen verkade ha lika roligt som sina föräldrar. Om det den sjuka humorn som gått i arv eller om showen var anpassad för ung som gammal vet jag inte med jag är beredd att tippa på arvet.
Nu är frågan vad vi ska hitta för roligt att gå och titta på här näst??!! Får nog scanna av Internet och kolla vad som är på gång i närområdet.
Bilden lånad från anagram.se
Ha nu en riktigt bra fredagskväll så hörs vi en annan dag!

onsdag 24 februari 2016

Allt har två sidor.

Efter två dagar med alla förkylningars symtom var det då äntligen dags att återvända till jobbet. Om jag är dålig på att vänta i köer är jag då ändå sämre på att vila och ta det lugnt. Jag får som "krypningar" under huden och blir otroligt rastlös så fort febern ger med sig och jag börjar kunna vara uppe. Kan dock ärligt med handen på hjärtat säga att efter min arbetsdag idag var jag mer än lovligt slut, snarare utmattad så kanske det hade varit en god idé att ta en till dag hemma i sjuksängen. Men nu var det då i alla fall gjort och om jag få göra en "tidigkväll" så ska nog även morgondagen gå utan problem. Hoppas dock att jag får sova lite mer i natt och inte behöver vara uppe och hosta lika mycket som igår för det är verkligen urjobbigt att inte få sova. 
Allt har som bekant två sidor och för att vända något negativt till något positivt, vilket jag ofta vill göra, kan man ju tänka att fördelen med att ha jobbig hosta är att man, även om det är ofrivilligt, tränar sina magmuskler :) skulle trots detta vara mycket tacksam om det kunde göras under dagens timmar och inte på natten.
Nu blir det lite slötittande på tv för min del innan min date med John Blund.
På återhörande en annan dag!
Less is more eller?? i alla fall så är detta de två sista överlevande tulpanerna som får stå i flaskorna tills de vissnar.

tisdag 23 februari 2016

Målet närmar sig.

Igår var det dags för invägning på ViktVäktarna igen och det var med mycket möda och stort besvär jag tog mig upp från soffan för att åka iväg och väga mig för jag har nämligen halkat dit på en riktig förkylning. Med alla ingredienser som halsont, huvudvärk, feber och massor av snor och slem, usch och fy. Nåja det var ju länge sedan sist så det var nog faktiskt min tur nu men det gör ju inte det hela ett dugg trevligare.
Invägningen gick toppen och jag hade tappat 1,4 kg denna vecka vilket gjorde att jag nu har gått ner hela 8 kg!!! och dessutom passerat en viktig milstolpe i VVs värld nämligen att jag tappat mer än 10% av min ursprungsvikt, WOW säger jag bara. Nu är min målvikt helt klart i sikte och jag blir verkligen mycket peppad att fortsätta min viktresa och om allt går lika bra framöver är det inte länge kvar innan jag kan knyta på mig löparskorna igen, gud vad jag längtar!!!!
Min fina nyckelring som jag fick då jag passerat milstolpen 10% viktnedgång. Gud vad jag är stolt över mig själv!!

lördag 20 februari 2016

Kulturella till tusen.

I går kväll var det våran tur, min och makens, att få se teaterföreställningen "Till häst genom Västerbotten" gud så bra den var!! Kommer banne mig inte ihåg när jag skrattade så mycket sist, tårarna rann och magmusklerna var verkligen uppvärmda efteråt. Har ni möjlighet att se föreställningen gör det, jag lovar ni kommer inte att ångra er.
Nästa vecka åker vi till Umeå för att se Anders Janssons show, wow vi har verkligen blivit kulturella på sistone :), hoppas den föreställningen är lika bra. Jag gillar verkligen dessa små utflykter, de sätter sådan trevlig guldkant på den annars så stressiga vardagen.
Nu är det hög tid att fånga den här dagen, mycket skall hinnas med, så på återhörande senare alla ni fina ute i den riktiga världen!
Med föreställningen följde även en bok med som jag givetvis ska läsa.

söndag 14 februari 2016

Alla hjärtans dag 2016

Idag är det alla hjärtans dag och i år blir det ett lite annorlunda firande då jag, maken och dottern "viktväktar" och därför håller en diet som inte tillåter så mycket utsvävningar precis. Därför blir det ingen flådig middag, geléhjärtan eller andra bakverk för oss, tråkigt? Nja det vet jag inte, vi får helt enkelt tänka i lite annorlunda banor bara. Så här kommer det att firas med jordgubbar och en hemgjord köttsoppa tillsammans med familjen. 
Det viktigaste är ju att visa sin kärlek alla årets dagar men det är ju givetvis extra roligt att det finns en speciell dag för kärlek som bland annat även används för att lyfta fram hjärtforskningen och dess betydelse. Jag tycker att det är den finaste och viktigaste anledningen till att vi firar denna dag.
Ha en riktigt bra alla hjärtans dag! 

lördag 13 februari 2016

Efter snöstorm kommer...........

Under gårdagen och natten har det dragit förbi ett riktigt snöoväder hos oss som lämnat ett vintervitt landskap efter sig. Under gårdagskvällen var vi tvungna att att hjälpa inte mindre än två bilar lös som kört fast på vår gård :) Så idag är det snöskottning som står högst upp på "att göra listan" jippi eller så inte. Då vi knappt inte har några minusgrader kan jag lova att det vita guldet väger massor. Men efter snöstorm kommer ju inte helt otippat massor med snöskottning så det är bara att bita ihop och ta tag i dagens göromål.
På återhörande senare och ha en fortsatt bra lördag mina vänner!

fredag 12 februari 2016

Men så fantastiskt härligt!!!

Idag har vi äntligen kommit fram till veckans bästa dag alla kategorier och jag kan lägga ytterligare en arbetsvecka till handlingarna. Mycket har hänt denna vecka både trevliga och rent av sorgliga saker men det är ju just det som är livet. Mina tankar går i denna stund till nära och kära som förlorat sina fäder och skickar massor med kramar till er.
I kväll ska vi få rå om vår dotter som kommer på middag och sedan har vi faktiskt inte planerat så mycket mer för helgen men jag hoppas att det kommer att bli väder och läge för ett bad i tunnan. Det var nämligen väldigt länge sedan sist och det måste vi absolut göra något åt.
Nu är det hög tid för mig att bege mig till mitt avlönade arbete och träffa några trevliga kunder och medarbetare.
Ha nu en riktigt bra fredag och på återhörande en annan dag!
Dagens middag, mums!!!
Kan meddela att just nu rasar en snöstorm som inte enligt någon väderkanal kommer att bedarra inom den närmaste tiden så ska det badas på Prästbacken blir det inne i badkaret, trist men inget man kan göra något åt tyvärr.

måndag 8 februari 2016

Efter fyra veckor.

Så där ja då var måndagen ett faktum och den härliga ledighelgen ett minne blott. I afton är det dags för invägning igen och idag är det precis fyra veckor sedan jag, maken, dottern och systeryster började vår resa mot ett lättare och hälsosammare liv. Jag måste säga att det varit mycket lättare att gå ner i vikt med viktväktarna än jag hade föreställt mig och nu går matplaneringen och räknandet av points som en dans. Vi har under dessa fyra veckor ätit fantastiskt god mat och jag känner mig mycket piggare nu. Men trots detta är just invägningarna lite gruvsamma för man vill ju givetvis ha gått ner mycket. Så här efter fyra veckor ska man även mäta sin kropp och jag har faktiskt tappat hela 10 cm i midjan och det är jag så glad över.
På återhörande en annan dag!

lördag 6 februari 2016

Superhärlig lördag.

Vaknat upp till en snöig men ändock superhärlig lördag, idag ska här njutas av att vara ledig från det avlönade arbetet, känns som om det var länge sedan sist då förra helgen var fylld till bredden med bland annat akut extrajobb och en hel dags sjukhusbesök. Men nu är allt som vanligt igen och varken jobb eller sjukbesök är aktuellt i helgen får jag hoppas.
Har börjat min dag med en kanongod räkmacka till frukost tillsammans med maken samt lite morgon-tv i form av alpint, bättre start är svårt att få tycker jag. Resten av dagen kommer att innehålla bland annat motion (måste ju skrapa ihop lite fler aktivitetspoäng) surströmmingsmiddag, hockey, Mello och nya Beck-filmen. Det verkar onekligen som om vi kommer att tillbringa dagen i tv-soffan, nåja det ska nog bli bra det med ibland behöver man bara få slappa och ta det lugnt.
En riktig lyxfrukost, för hela 7 points men det var mackan verkligen värd, fick starta min dag :)
    
 Genrep inför SM-finalen skulle jag tro, då dessa två lag är överlägset bäst i serien. bilder lånade från respektive lags hemsidor.
Bild lånad från SVT.se
Världspremiär i kväll. Bild lånad från canaldigital.se
Dagens dukning.
Slutligen dagens fantastiska middag, det absolut godaste jag ätit på länge!!
Jag önskar er alla fina människor i den riktiga världen en fantastisk lördag!