måndag 30 juni 2014

Ommålade loppisfynd

För någon dag sen lovade jag att ni skulle få se resultatet av de loppisfynden som jag piffade upp med lite färg så här kommer lite "efterbilder". Måste säga att jag är verkligen nöjd med resultatet.
Tallrikshylla som jag fyndade på loppis för 30 kr passade ju perfekt ovanför lavoaren.
Den blommiga tallriken fyndade jag igår för 10 kr vilket är helt okej pris för en Rörstrandstallrik tycker jag, allt annat krimskrams hade jag redan hemma.
Stället och rullarna köpte jag av en tjej på FB.
 Håller även på att måla ett litet vitrinskåp men det är inte klart än så bilder på det får ni se senare.

söndag 29 juni 2014

Sov gott!

Sitter och tänker på en mycket snäll man som funnits i mitt liv i nästan trettio år och som idag efter en tids sjukdom har fått somna in och inte behöver plågas mer. Denna man var nog en av de snällaste jag någonsin känt och en människa som verkligen fick en att må bra. Det är minsann inte många förunnat att få leva så länge att man får vara med och uppleva att en del av barnbarnsbarnen blir vuxna men det fick du. Har massor av fina minnen och är grymt tacksam för att jag fick lära känna dig, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och är redan djupt saknad. Mina tankar går även till dina närmaste som också är mina närmaste.
Sov gott älskade Stig!
 


lördag 28 juni 2014

Välkommen härliga lördag!

Vaknat upp till en sval men solig lördag och jag känner mig verkligen utvilad då jag påbörjade min sovning redan på soffan tidigt i går kväll och sedan en helnatt i sängen, det blev säkert 10 timmars sömn, me like!!! Det behövde jag verkligen då jag de senaste nätterna mest har varit vaken och hostat.
Dagen till ära blev det en riktig lyxfrukost för mig och maken nämligen räkmackor och kaffe, mums!! Så nu känner jag mig redo att ta mig an denna lediga lördag.
Känner mig verkligen inspirerad och därför  tänker jag hinna med lite pyssel ute, har planer på att måla lite loppisalster och även ta hand om växterna i växthuset. 
 
Vore ju även skönt att få lite färg på min bleka kropp :) så här har jag också legat ett par timmar idag.
I morgon får ni se hur mina loppisfynd blev med lite färg.
På återhörande alla ni där ute.

torsdag 26 juni 2014

Sommar på riktigt!!!

Men ÄNTLIGEN!!!nu är sommaren här på riktigt, fastän det är riktigt kallt ute, för i kväll är det dags för ett av mina absoluta favoriter vad gäller sommar tv-program nämligen:
Bild lånad från Google.
Kl 20.00 är det premiär av årets upplaga och jag lovar att jag kommer att sitta klistrad vid tv´n vart enda program. Jag hoppas verkligen att jag kommer att få massor med inspiration och idéer från programserien vilket jag brukar få, maken däremot tror jag är lite orolig att dessa idéer kommer att involvera honom på något sätt vilket det oftast gör :) Därför ska jag försöka bota hans oro lite grand genom att bjuda på jordgubbar och grädde till programmet :)
Ha en fortsatt bra dag och på återhörande!! 

Wow I´m in love!!! Dock inte i Ernst men det gudomligt fina huset han ska renovera i denna sommarserie, väggpaneler, kakelugnar, spröjsade fönster och gedigna trägolv mao allt helt i min smak. Det här kommer att bli helt perfekt!!


tisdag 24 juni 2014

Om och om igen!

Det enklaste och billigaste sättet att förändra sin inredning måste ju helt klart vara att göra en rokad bland sina egna prylar och flytta om skatterna helt enkelt :) Saker som man flyttar på blir liksom nya igen då de kommer på en annan plats :) 
Jag har ett gammalt bord som jag fick efter min mormor och morfar som de hade använt som i tvättstugan för att ha mangeln på. Jag tyckte att det var alldeles för fint att ha i tvättstugan och hemma hos oss har det nu varit i nästan alla rum och jag gillar det precis lika mycket idag som jag gjorde när jag fick det för massor med år sen. Senast har vi haft det i en alkov men jag tyckte att de förtjänade en bra mycket bättre plats så nu står det i matrummet istället. Bordet skulle ju onekligen behöva ett nytt lager färg men jag har inte hjärta att måla om det då det är så charmigt, därför får det fortsätta vara precis som det är.
 

söndag 22 juni 2014

Datorn är död, RIP

Nu har det jobbigaste som kan hända en bloggare hänt mig, laptopen har nämligen gett upp och jag kan inte komma åt någonting :( Jag har provat allt men ingenting hjälper så datorn är nu dödförklarad, RIP min trogna följeslagare och tack för den här tiden. Nu måste jag hitta en dag och lite pengar så att jag kan åka och shoppa en ny. Vilken tur att jag i alla fall har "ajfånen" som funkar annars hade abstinensen förmodligen blivit för stor.
Älskar sommaren då man inte behöver köpa snittblommor utan kan plocka dem ute istället.
 
 

fredag 20 juni 2014

Midsommarafton 2014

Vaknade redan kl 4.35 av en grymt ond hostattack som lade ribban för dagen och inte nog med det var rösten nästan helt borta. Jag har trots detta arbetat mina 8 timmar och är sjukt nöjd men vad jag och mina kollegor har uträttat idag, bra jobbat av oss!!!! Nu blir det en stunds vila och eftertanke innan det är dags att bege sig mot midsommarfirandet och middagen. Bilder från vårt firande kommer förmodligen senare men nu MÅSTE jag stödvila min förkylda kropp för att orka med kvällen :)
Sju sorters blommor check!!! :)
Ybergott vin i ölglas!!
Så fantastiskt god mat!!!
Värdens fina blomsterdekoration, är ganska säker på att det är hans första ever.
Och som sig bör det traditionella midsommarbadet dock inte i stugan denna gång men det spelar inte så stor roll.
Tjejernas kväll!!! Snyggast va???

torsdag 19 juni 2014

Detta kan inte vara sant!!!

Vi har dagen före midsommarafton 7 grader varmt och regn, vi hade m a o mycket bättre väder den 29 mars då solen sken och termometern visade hela 14 grader plus. Men trots detta är det i alla fall midsommarafton i morgon, och banne mig att vi ska vara ute och fira :) Det är nämligen tradition att leka/ spela spel med barnen och bada tunna, det kan inget dåligt midsommarväder i världen ändra på!!! Gäller bara att se till att man har tillräckligt med kläder för utomhusleken, badet ordnar sig alltid :) Man måste också plocka blommor och binda kransar annars blir det ingen riktig midsommar. Men idag behöver jag inte gå ut något mer så jag ska nu tillbringa lite tid i soffan under en filt och kurera min hesa hals. På återhörande!!
Lupinerna har då i alla fall hunnit slå ut trots kylan och är riktigt fina.
 



tisdag 17 juni 2014

Glädjen finner inga gränser!!!

Det är nästan så att man blir tårögd men efter att Lantmäteriet och byråkratin har malt i nästan 6 år och en grävmaskinsförare har arbetat i 4 DAGAR så är äntligen vår väg klar att användas!!!! Det är faktiskt så makalöst att man nästa inte kan tro det. Nu kan vi äntligen göra en massa saker som har legat på is som att bygga en bro, riva lekstuga och garage, göra ny gräsmatta och planera för ett nytt garage. Rackarns så mycket jobb det blev hipps vipps men det kan inte hjälpas :)
Här kommer lite bilder på vägen.
 
 
 

måndag 16 juni 2014

Måndagslyx!!!

Så där ja då var midsommarveckan 2014 ett faktum och arbetsveckan har sparkats igång. Idag har vi dock inte märkt av någon direkt midsommarhandel men bara lugn det kommer med all säkerhet :) 
För några veckor sedan deltog jag tillsammans med några vänner i ett evenemang, Walk & Talk, och vi hade så tur att vårt lag vann en middag och ikväll ska vi äntligen gå ut och äta den. Det ska bli så fantastiskt trevligt och det känns faktiskt väldigt lyxigt att få gå ut på restaurang och äta en måndag för det hör minsann inte till vanligheterna här inte :) Dags att börja klura på vad man ska ta på sig (dagens I-landsproblem).
Maten och sällskapet var helt kanon och detta bör absolut göras om :) Nu är det bara att göra sig klar för daten med JB och ladda för morgondagen. Sov gott!!

söndag 15 juni 2014

Prylar, prylar och åter prylar.

Idag har jag varit på årets första sommarloppis-runda och det fanns hur många saker som helst men då jag lider av stor platsbrist och har ganska precis inget ledigt utrymme blev det bara tre små saker som fick följa med mig hem :) Kunde ju inte låta bli att köpa en nysilverbricka som kostade 5 kr eller de fina hängena i fattigmanssilver. Nu ska jag bara klura ut vart jag ska ha mina fina fynd. 
Skulle onekligen behöva ha en egen loppis men det orkar jag verkligen inte just nu så om det kommer att ske i sommar blir det tidigast i augusti.

fredag 13 juni 2014

Tjejdag och vägbygge, balsam för själen!

Har idag haft min sista träff med nätverket som företagskoordinator och nu återstår bara lite administrativt arbete innan jobbet är helt avslutat och det är med lite sorg i hjärtat faktiskt för det har varit så himla kul. 
Efter nätverksträffen hade jag massor att göra utomhus på min "attgöralista" men det regnade och då blev det en liten tur in till stan istället tillsammans med systeryster och systerdotter. För vad lättar upp en grå, regnig och småtråkig dag bättre än en tjejdag på stan med massor av prat och shopping :)
Med mig hem från shoppingturen fick jag bland annat ett par jättesnygga sandaler och nya vita supersnygga muggar som jag suktat efter så länge.
Igår påbörjades arbetet med vår nya väg och inte visste jag att man kunde bli så glad över att se en grävmaskin in action men nu äntligen, efter nästan 6 års tjafs och möten med Lantmäteriet, är vägbygget på G. Total lycka!!!! Det kommer att bli så himla bra för hela området när den är klar, synd bara att det tagit så ofantligt lång tid.
 
 Nu är det hög tid för min date med JB, god natt och sov gott så hörs vi en annan dag!

torsdag 12 juni 2014

Lite att göra? inte jag i alla fall!!

I dag på jobbet kom det upp i ett samtal om att ha lite att göra och jag tänkte väl inte så mycket på det då. Men tanken har nu funnits i bakhuvudet ett par timmar och fått möjlighet att mogna och jag kan rent ärligt inte komma på en dag eller arbetsdag då jag har haft lite att göra på väldigt länge. Jag tycker att alla mina dagar är fyllda till bredden av både saker som måste göras och sådana som jag vill göra och oftast är jag så slut att det kryper i kroppen när jag ska sova. Det är verkligen inte många dagar jag känner att jag hunnit med allt jag tänkt. När jag nu ser detta framför mig inser jag att mina prioriteringar måste bli bättre i framtiden men nästan allt är ju så himla roligt och då gör man det ju av bara farten utan att tänka.
I morgon arbetar jag min sista dag på jobb nr 2 och det har varit fantastiskt roligt och jag är så glad att jag hoppade på det men det räcker faktiskt mer än väl att bara jobba heltid för mig så nu får uppdraget återgå till hon som "äger" tjänsten på riktigt :)
På återhörande!!!
Hittade lite liljekonvaljer i skogsbrynet och kunde inte låta bli att plocka med dem hem, de doftar verkligen ljuvligt!!

söndag 8 juni 2014

Ögongodis delux!!!!!

Dagens lilla utflykt gick till handelsträdgården och där finns det verkligen hur mycket som helst man vill ha både vad gäller växter men också trädgårdsprydnader och inredning. Önskar att jag hade haft en mycket fetare plånbok än vad jag har då hade jag handlat massor men nu fick det bli fönstershopping för mig i stället :)
Måste ju i ärlighetens namn erkänna att jag, som den sanna shoppare jag är, inte kunde låta bli att handlade lite gran men det blev dock bara plantor denna gång :) För det börjar ju vara hög tid att fylla växthuset och eftersom jag inte har satt ett endaste litet frö i år så var ett besök på handelsträdgården ett måste om vi ska kunna odla våra egna grönsaker i sommar också.  
Här kommer lite ögongodis och inspiration.
Superfina rostiga lyktor att ha i rabatten, gissar att de lyser riktigt vackert en mörk sommarkväll.
Grymma dörrar som genast hamnade längst upp på min önskelista.
Riktigt fina glasflaskor och om jag inte minns riktigt galet tror jag minsann att jag har något liknande i mina gömmor, måste alltså ut i uthuset och leta, men det får bli en annan dag.
Dessa barstolar skulle absolut få bo hos mig och någon känner att de vill köpa dem till mig!!!
Årets upplaga av entréblommor, men snälla ni ignorera ogräset mellan plattorna för det skall naturligtvis rensas bort.
Gurka
Paprika
Busktomat
Aubergine

Köpte även två olika kryddplantor som jag aldrig tidigare hört talas om nämligen Kanelbasilika och Lakritstagetes, ska bli mycket spännande att se hur de kommer att klara sig hos mig :)