måndag 31 mars 2014

En enrummare i plåt

Har idag arbetat sen gryningen (06.00) och jag kan säga att det inte var lätt att stiga upp kl 5.00 när jag inte kunde somna igår i vettig tid pga omställning till sommartid. Men nu är arbetsdagen i alla fall gjord och vi har även hunnit iväg på en tur in till stan. Efter det att vi gjort bort våra ärenden sprang jag in tvärt på en inredningsbutik som i dagarna har flyttat till nya och mycket större lokaler och som den goda shoppare jag är hittade jag givetvis något som jag bara var tvungen att köpa. Jag hittade nämligen en urgullig fågelholk i zink mao en enrummare i plåt. :) Såg den genast då jag kom in genom dörren och det var verkligen inget snack om saken att jag skulle ha den :) Jag undrar så smått vart min fascination av fågelholkar kommer ifrån då jag inte är speciellt intresserad av fåglar men jag gillar verkligen dessa fantasifulla små "hus" i alla dess former.
Visst var den urgullig??!!

 
Nu är det bara att ladda och sjunga upp för i kväll startar semifinalserien mellan SAIK och Linköping. Det är bara 8 segrar kvar till SM-guld så kör hårt nu grabbar så går det vägen!!
Ha en bra vecka mina vänner!

lördag 29 mars 2014

Premiär!!!

Hej alla glada och även ni andra, idag har vi haft en otroligt fin dag här uppe i norr hos oss med massor av sol och hela 14 grader varmt!! Helt fantastiskt när vi faktiskt fortfarande bara har mars månad!! Jag har under dagen både hunnit sola och ha kafferep med systeryster samt även städat upp uterummet så pass att vi kan äta middag där. Det tror jag inte kommer att ske många gånger så här tidigt på året. Vi behöver inte ens ha extrasockar på fötterna för att kunna sitta här ute och njuta.
I kväll är det "Earth hour" och det måste man ju givetvis delta i tycker jag men jag måste säga att vår kommun började fira denna årliga händelse lite tidigare än vi andra och på ett mycket märkligt sätt, då de idag har haft gatlysena tända precis hela dagen, i gassande solsken. Ett mycket konstigt agerande och väldigt onödigt kan jag tycka.
Nu sitter jag på altanen tillsammans med maken och ett glas rött och njuter av den tidiga våren som vi får uppleva i år men scenariot hade dock varit ett helt annat just nu om jag hade slagit på värmen i ugnen istället för bara lampan då jag stoppade in pommesen men tyvärr så serveras middagen därför lite senare än planerat idag :) 
Ha en fortsatt bra helg mina vänner!!
 

Earth Hour, mysigt som rackar´n med en massa tända ljus!!!


fredag 28 mars 2014

Bättre sent än aldrig!!!!

Så var veckans bästa dag här igen!!! Har avslutat veckan med att arbeta på båda mina jobb idag och jag har verkligen haft en riktig kanonrolig dag med många positiva inputs. Jag har bland annat tillsammans med mina kollegor på jobb nr 1 slutligen kommit till skott och slutspelspimpat butiken lite smått. Lite sent kanske men bättre sent än aldrig :) Är grymt tacksam över ungdomarna som inte verkar ha några som helst problem med höjder :) 
Här kommer lite bilder tagna med mobilen därför är kvaliteten på bilderna lite mindre bra.
Ha en riktigt trevlige helg mina vänner och som ni redan vet så håller jag både tummar och tår för att SAIK återigen vinner SM-guld!!








torsdag 27 mars 2014

Jag förstår ingenting.

Oj vad jag önskar att det fanns ett sätt så att jag kunde veta hur saker och ting verkligen upplevs av andra, hur deras tankar går. Ibland förstår jag verkligen inte hur en del tänker, hur de ser verkligheten och vad de grundar sina beslut på. Telepati hade varit perfekt tror jag men det behärskar jag inte och att gissa är jag urdålig på så här står jag helt clueless och försöker göra mitt bästa för att fatta, suck. Man upptäcker sådana här gånger hur viktigt det är med kommunikation och funkar inte den är det i stort sätt omöjligt att samarbeta mot ett gemensamt mål. Men inte ens det verkar vara något som bekymrar denna person, tyvärr!!
Nej nu lämnar jag detta tråkiga ämne och fokuserar på att i morgon är det veckans bästa dag och dessutom är jag helledig i helgen, skönt!! Tror minsann att det börjar vara dags att städa upp i uterummet så vi kan börja använda det.
Ha en fortsatt bra dag och kom ihåg att ta hand om nära och kära.
 


lördag 22 mars 2014

Annorlunda konst!

Nu är man tillbaka i verkligheten igen, har till och med hunnit jobba extra en dag. Jetlagen sitter fortfarande i och jag är ordentligt trött på dagarna men inte på kvällen då man ska sova. Det ska väl dock snart gå över kan man hoppas.
Som ni redan vet är jag grym på att shoppa men Mexiko bjöd inte på någon större shoppingupplevelse, är inte så mycket för keramik som är hysteriskt färgglad eller sombreros i olika storlekar. Men som den goda shoppare man är hittade vi dock några fina saker som fick följa med hem och som hamnar i kategorin annorlunda konst :)
En rolig prydnad gjort av metallskrot som maken hittade.
Denna tavla behöver ingen närmare presentation för så är det :)
Nu ska jag ta en välbehövlig promenad i de soliga vintervädret innan det är dags för några timmars arbete. Måste ju försöka motionera bort maten och drycken som lagt sig likt bomull runt midjan :) 

Ha en fortsatt bra helg mina vänner och på återhörande!

torsdag 20 mars 2014

Hemma igen!!!

Sista dagen i Mexico började vid kl 05.30 då vi ställt klockan för att gå ut på stranden för att se soluppgången men tji fick vi, solen var redan uppe så vi låg kvar i sängen istället. 
Dagens frukost bjöd på en riktig rysare!!! Vi fick en skål med en korsning av välling och klimpsmet som dessutom berikats med skivade bananer, det är den första och enda maträtten jag ratat på hela resan, och jag är minsann inte kräsen så handlardotter jag är men där gick verkligen gränsen!!! Tur att det även serverades en varm macka och kaffe. 
Visst är det med sorg i hjärtat som jag lämnar underbara Mexico, vi har haft det fantastiskt, men gud vad jag längtar efter mina barn!!! 
Just nu sitter jag tillsammans med älsklingen och hundra andra resenärer på ett plan mitt över Atlanten och vi har precis avslutat vår måltid middag/ nattamat/ lunch, beror lite på vart man i världen befinner sig. Klockan är i alla fall 19.46 lokal mexicansk tid vilket innebär 02.46 svensk tid så det börjar verkligen vara dags att vila ögonen ett tag så man orkar med morgondagen.
På återhörande mina vänner!!!
Ps ska bli grymt gott med en rostad ostmacka och ett stort glas mjölk när vi kommer hem!!!

Så här såg det ut på gatan utanför vårt hotell precis innan vi gick till taxin, strålande sol, mild bris och 28 grader varmt mao en riktig kanondag, snyft.

söndag 16 mars 2014

Upploppet!

Så där ja då var de sista dagarna här i Mexico ett faktum. Känslorna är kluvna för å ena sidan saknar jag ungarna så fantastiskt mycket och alla andra nära och kära men å andra sidan skulle jag kunna stanna här i paradiset för alltid. 
Vår andra vecka här har inte haft lika vackert väder som den första och bjudit på en hel massa moln men temperaturen har varit densamma tack och lov för jag hade inte packat ett endaste långärmat plagg :) Vi har trots mulet väder tillbringat mycket tid på stranden ändå, är ju liksom inga problem att bada fast det inte är sol när temperaturen ligger mellan 25-28 grader.
Vår andra vecka kan sammanfattas med orden varmt, bad, god mat, moln, shopping och strandhäng.
Idag blir det nog stranden också och i afton ska vi träffa ett par bekanta och ta en drink, ska bli så kul. Måste ju även se till att shoppa det sista.
På återhörande mina vänner!
Kolla in barstolarna visst var de roliga? :)
Hade gärna haft dessa järnladies hemma i trädgården men de rymdes inte i resväskan tyvärr.
Eller denna dam med sin lilla hund.

torsdag 13 mars 2014

Cozumel

Gårdagen tillbringade vi på ön Cozumel, resan dit gick med färja. Väl framme var det dags för lunch och efter det hyrde vi en vespa och åkte den enda vägen runt ön. Vilket äventyr, åka vespa iklädd endast shorts, linne och "ridhjälm" i trafiken med en salig blandning av irriterade mexikaner, gasglada ( förmodligen förfriskade) amerikaner och andra lättklädda och förvirrade turister på vespa. Men allt gick bra och vi kunde besöka stränderna på ön utan missöden. Känner mig som om jag har klarat av något grymt stort för jag är verkligen otroligt åkrädd och hade det varit möjligt att se ön till fots hade jag absolut valt det alternativet direkt men tyvärr var det inte det. Idag blir det en heldag på stranden för att tanka välbehövliga D- vitaminer igen.
På återhörande mina vänner!!!
Grymt stora kryssningsfartyg, spana in den bakre, de är inte färjan vi åkte med :)
Torget på ön.
Visst var vi söta???!!!

tisdag 11 mars 2014

Dag 7 i paradiset!

Så där ja, då är första veckan på denna resa till ända och vecka nummer två tar vid. Kan inte riktigt förstå vart dagarna tagit vägen. Men första veckan har verkligen varit underbar då vi både fått se Mexiko över och under vattenytan. Några ord som kan sammanfatta vår första vecka här är sol, kritvit sval sand, rosa skinn, klart vatten, snorkling, ruiner, drinkar, åskoväder och lata dagar i allmänhet. Nu börjar det vara hög tid att planera andra veckans aktiviteter.
På återhörande mina vänner!!

måndag 10 mars 2014

Tulum

Igår var vi kulturella och besökte en av Mexicos många mayaruiner, det var otroligt vackert men också grymt varmt!!! De enda som riktigt såg ut att trivas var de hundratals ödlor / leguaner (tror jag) som låg överallt.
Därefter blev det ett välbehövligt bad på en strand som är klassad som en av de vackraste i världen. Vi passade där också på att ta en liten båttur med snorkling på ett korallrev, Gud vilka fiskar vi fick se!!!!
Hemresan från Tulum var också ett äventyr i sig då vi åkte "collectivo" vilket innebär att man kliver in i en minibuss och när chauffören fyllt bilen kör han och sen är det bara att hojta då man vill av. Med mitt lokalsinne är det dock nästan omöjligt att veta vart vi skulle kliva av men det ordnade sig, tack och lov :)
Nu är frukosten intagen så nu återstår det bara att hoppa i badkläderna och dra ner till playan.
På återhörande mina vänner!!!